x

Često odlazim na groblje, gledam u ploču i ne mogu da vjerujem: Ilda Šaulić drhtavim glasom progovorila o Šabanu, suze će vam same krenuti kada čujete ove riječi!

U emisiji Ognjena Amidžića "Amidži šou" gostovala je večeras i pjevačica Ilda Šaulić koja je nedavno objavila novu pjesmu "Suza", a koju je posvetila svom nastradalom ocu legendi folk muzike Šabanu Šauliću.

Na samom početku gostovanja Ilda je govorila o svom ocu, a zatim je rekla kako je u njenom srcu ostala velika praznina za cijeli život nakon Šabanove smrti. Ilda je rekla i da često odlazi na očev grob.

- Ostala je velika praznina za cijeli život. Iskreno, ne možemo da se naviknemo bez njega. Ja često odlazim na njegov grob. Gledam onu ploču i ono ime koje stoji, ali ne mogu da vjerujem... On je stvarno veliki trag u muzici ostavio i mislim da će uvijek biti prisutan kroz muziku. Ja volim njegove pjesme. Ja često otpjevam njegove pjesme i uživam punim srcem. Ima mnogo omiljenih njegovih pjesama, od pravih narodnjaka do balada. Kada sam bila mlađa tu vrstu muzike nisam slušala, onda se to sve promijenilo u pubertetu - započela je Ilda.


- On je otišao u zenitu, a mislim da je tada bio najbolji pjevač. Bio je sve bolji. On je bio boem, živio je takav život. Pušio je, pio... Ali ispalo je da smo brinuli bez razloga. Veliko breme je odrastati uz takvog čovjeka. Natpisa je bilo cijeli život, ali u ovom periodu bilo je raznih naslova. Bilo je i bljuvotina. Jako mi je žao jer je on bio čovjek koji to nije zaslužio. Meni ne trebaju novine da bih znala šta se dešava u našoj kući. Još uvijek ima raznih natpisa. Sa tim natpisima naučiš da živiš - izjavila je Ilda.


Nakon što je komentarisala novinske natpise, iste je u nastavku demantovala i istakla da je preko ljeta vrijeme provodila u Krčedinu, mjestu gdje je Šaban često boravio u svojoj vikendici.

- Preko ljeta više smo bili u Krčedinu i sada mi je jasno što je toliko vremena provodio tamo. Priče su strašne i priče nisu istinite i u ovom trenutku to je sve i više nego degutantno - govorila je Ilda.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Pink.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.