x

Denis Stojnić: Smatram da od virusa nas ne mogu spasiti nikakve zaštitne maske i dezinfekcija, Krizni štab nije fer!

U četvrtak u Sarajevu ispred Sarajevo City Centra sa početkom u 11 sati održat će se mirni protesti svih ugostitelja i privrednika ovog grada. Ovo je potvrdio i Denis Stojnić, vlasnik ugostiteljskih objekata te vijećnik u Općini Stari Grad i gradski vijećnik.

- Posljedicu pandemije najviše osjete ugostiteljski radnici, privrednici. Na području Općine Stari Grad imate i veliki broj zanatlija koji su jako pogođeni. Turizam je jako slab, nema skoro pa nikako turista. Moramo biti svjesni da Evropska unija živi sa koronom i da sa koronom moramo živjeti. Šta nam pomaže da se zaštitimo od korone o tome ne bih da raspravljam. Smatram da od virusa nas ne mogu spasiti nikakve zaštitne maske niti rukavice i dezinfekcija. Neki mediji su plaćeni da to forsiraju, istakao je Stojnić.

- Naši uposlenici imaju porodice , ko će našoj djeci da objasni da nikakvu pomoć nisu dobili od gospode na budžetu. Ako nam već neće dati pomoć od MMF-a onda neka nas puste da se sami snalazimo. Nas privatnika i zajedno sa nezaposlenim ljudima je preko 800.000. Zapitajte se gospodo koja vodi Krizni štab. Narod je gladan i umoran više od vas, poručio je Stojinić

Između ostalog, on navodi kako su nisu dorasli ljudi na čelu Kriznog štaba te da pojedine odluke mu uopće nisu jasne.

- Ljudima koji su na budžetu je najlakše. Odluka da ugostiteljski objekti rade do 23 sata je jedna velika glupost. Da li to znači da poslije nema koronavirusa. Treba malo da se ugledamo na Evropsku uniju. Ovo je atakt na ugostitelje. Pisao sam dopis i gradonačelniku Abdulahu Skaki, očekujemo i njegovu podršku. Krizni štab nije fer prema nama. Načelnik Hadžibajrić nam je izašao u susret i oslobodio nas plaćanja kirija. U avgustu nova sjednica gdje ćemo dogovoriti se za dalje. Ako treba nosit ćemo rukavice i maske samo nas pustite da radimo - zaključio je Stojnić.

S druge strane, Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera u BiH za Oslobođenje je kazao kako nema nikakve informacije vezane za ovaj protest.

- Mogu samo reći da ništa ne znam o tome. Mada, mislim da se izlaskom na ulicu ništa ne može riješiti, kratko je prokomentarisao Hadžić. 


Izvor: Oslobodjenje

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.