Gotove za tren oka
Domaće pancerote
Stavljati na tanjir sa salvetom da se ocijedi višak ulja.
Sastojci:
2 čaše brašna,
1 čaša jogurta,
malo soli,
1 prašak za pecivo,
1 kasičica šećera.
Fil:
200 g pureće šunke ili suhog mesa,
100 g sira,
ulje za prženje.
Priprema:
Sjedinjite brašno, jogurt, so, prašak za pecivo i šećer.
Zamijesite tijesto, podijelite na 6-7 dijelova i napravite loptice. Prekrijte ih i ostaviti da odstoje 30 minuta.
Izrendajte pureću šunku i sir i promiješajte.
Svaku lopticu razvijte i na jedni polovinu kruga stavite fil. Preklopiti drugom polovinom kruga i utapkajte viljuškom.
Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Stavljati na tanjir sa salvetom da se ocijedi višak ulja.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.