x

naselje odsječeno

Dramatično u sarajevskom naselju Otes, spasioci evakuišu brojne mještane!

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač kazala je da je zbog obilnih padavina koje traju od jučer kritična situacija u nekoliko mjesta, a da je najgore u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo, gdje je evakuisano i stanovništvo.

"Rijeka Tilava se izlila na Ilidži i poplavila oko 50 objekata u naselju Donji Kotorac (Istočna Ilidža), Željeznica se izlila i poplavila više objekata na Otesu, Rakovički potok se izlio u Vlakovu i ugroženo je nekoliko objekata", rekla je ona.


Foto: Facebook/Nermin Mehić

Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, situacija je najgora na Otesu, gdje općinske i kantonalne službe civilne zaštite vatrogasnim vozilima vrše evakuaciju stanovnika naselja Barska. Građane premještaju iz poplavljenih kuća u sigurne objekte, a angažovana je i služba za smještaj ugroženog stanovništva.


Manji problemi su uzrokovani u Buća Potoku ispod podvožnjaka i u ulici Bratunačka Čikma, gdje je poplavljen jedan stambeni objekat.

Rijeka Bosna se izlila u naselju Bojnik. Na 10 transverzali je voda zarobila nekoliko automobila. U Trnovu su bujične vode poplavile nekoliko objekata i policijsku stanicu.

Na nekoliko mjesta u Sarajevu su usljed olujnih udara oborena stabla.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.