x

Deserti

Francuska mirisna poslastica: Palmiers, slatko pecivo prekrasne arome

Prije služenja posuti štaub-šećerom.

Sastojci:

250 g lisnatog tijesta

100 g šećera

¼ kašičice cimeta

30 g čokolade za kuhanje

štaub-šećer


Priprema:

1. Pomiješati šećer sa cimetom.

2. Lisnato tijesto što bolje rastanjiti.

3. Na papir za pečenje nanijeti polovinu začinjenog šećera. Zatim, na šećer položiti lisnato testo.

4. Ponovo začiniti tijesto i jednako urolati sa obje strane, dužom stranom.

5. Pripremljenju rolnu isjeći na komade debljine oko 0,5 cm.

6. Tijesto složiti na pleh i peći u ugrijanoj rerni na 250ºC, desetak minuta.

7. Izvaditi iz pećnice pa ostaviti da se prohladi.

8. Bočne ivice umočiti u čokoladu rastopljenu na pari i ostaviti na papir za pečenje da se čokolada ohladi i stegne.

9. Prije služenja posuti štaub-šećerom.


Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.