Deserti
Francuska mirisna poslastica: Palmiers, slatko pecivo prekrasne arome
Prije služenja posuti štaub-šećerom.
Sastojci:
250 g lisnatog tijesta
100 g šećera
¼ kašičice cimeta
30 g čokolade za kuhanje
štaub-šećer
Priprema:
1. Pomiješati šećer sa cimetom.
2. Lisnato tijesto što bolje rastanjiti.
3. Na papir za pečenje nanijeti polovinu začinjenog šećera. Zatim, na šećer položiti lisnato testo.
4. Ponovo začiniti tijesto i jednako urolati sa obje strane, dužom stranom.
5. Pripremljenju rolnu isjeći na komade debljine oko 0,5 cm.
6. Tijesto složiti na pleh i peći u ugrijanoj rerni na 250ºC, desetak minuta.
7. Izvaditi iz pećnice pa ostaviti da se prohladi.
8. Bočne ivice umočiti u čokoladu rastopljenu na pari i ostaviti na papir za pečenje da se čokolada ohladi i stegne.
9. Prije služenja posuti štaub-šećerom.
Izvor: Ljepotaizdravlje.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.