Francuske ćuftice od pilećih džigerica
Potopimo ćuftice u jaja, nakon toga u prezle i pržimo u ulju nekoliko minuta.
Sastojci: Pileća džigerica 600 g, hljeb 20 g, kačkavalj 100 g, 3 jaja, prezla, sviježe mlijeko 20 ml, biber, so, ulje 200 ml.
Priprema:
1. Džigericu operemo i stavljamo u malu šerpu sa vodom na vatru. Ostavljamo da vri 3-5 minuta, nakon toga ocijedimo od vode, ostavljamo da se ohladi i pasiramo.
2. Prebacujemo ih u duboku posudu i pomiješamo sa jednim umućenim jajetom, hljebom potopljenim u malo mlijeka da omekša i nakon toga ocijedimo i dodamo rendani kačkavalj.
3. Posipamo smjesu sa biberom i solju i pravimo ćuftice. Umutimo preostala jaja u posudi, a u drugu stavljamo prezle. Potopimo ćuftice u jaja, nakon toga u prezle i pržimo u ulju nekoliko minuta.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.