x

GRAND PRODUKCIJA POTVRDILA: Pjesma koju je Ibro Bublin objavio je uzeta od Saše Lazića i uklonjena je NA ZAHTJEV SAŠE POPOVIĆA! Kompozitor iz Srbije NAJAVIO TUŽBU!

Pobjednik 'Zvezda Granda' Ibro Bublin se našao u problemu onoga momenta kada je poznati kompozitor Saša Lazić objelodanio kako je mladi pjevač iz Sarajeva objavio pjesmu 'Sve ću dati', a gdje je kao autora iste naveo sebe i oca. Naime, Saša je istakao kako je Ibri demo snimak sporne numere koji je otpjevao Darko Lazić, poslao u decembru prošle godine, da bi Bublin ovo "djelo", uz male izmjene, predstavio kao svoje. Stvar je otišla toliko daleko da je hitno reagovao Saša Popović, a kako saznajemo cijeli slučaj će završiti na sudu. 

Nedugo nakon što je javnost saznala za slučaj Bublin - Lazić, a gdje su kompozitora iz Srbije podržale brojne ličnosti sa kojime je sarađivao, među kojima su: Seka Aleksić, Goga Sekulić, Davor Badrov, pjesma u izvođenju Ibre Bublina je nestala sa YouTube-a. Saša Lazić je sam obavijestio o tome uz riječi: "Plagijat je skinut sa YouTube-a. Hvala svima, a posebno Saši Popoviću što je na strani autora i pravde. Bravo za Grand." 

Ubrzo potom se oglasio i sam Ibro Bublin. On je napisao kako je numeru izbrisao "na svoju inicijativu, jer više nije mogao čitati laži i prozivke kompozitora i kolega". 

Ipak, Ibro je nedugo nakon ove objave izbrisao svoj Facebook profil, a ekipa Ekskluzive je stupila u kontakt sa Sašom Lazićem i Grand Produkcijom, odakle smo dobili potvrdu kako je pjesma izbrisana na zahtjev Saše Popovića, a ne jer je Ibro tako htio. 

- "Jutros sam imao poziv Saše Popovića koji je u šoku. Stao je na stranu pravde, na stranu autora. Saša Popović je kontaktirao Nesha iz produkcije Toxic da se plagijat skine sa YT kanala Toxic, što je i urađeno. Sve ostalo rješava moj advokat. Tužba je u pripremi, pa se očekuje suđenje", rekao je za Saša Lazić za Ekskluziva.ba portal, a što je potvrđeno ispred Grand Produkcije. 

- "Na zahtjev direktora Grand produkcije Saše Popovića pomenuta pjesma je skinuta, jer je utvrđeno da pojedini dijelovi kompozicije, odgovaraju autorskom djelu koji potpisuje Saša Lazic. Bez obzira na činjenicu što je Ibro Bublin pjevač naše produkcije, Grand njeguje korektan i pošten odnos sa svim autorima pjesama koje snimaju naši izvođači, pa u skladu sa tim, postupilo se profesionalno i u ovom slučaju", objasnila je Vesna Milanović, PR Grand produkcije za Ekskluzivu. 

Zbog čega se talentovani Sarajlija sa dobro poznatim glasom slavuja povukao sa Facebooka ostaje nepoznato. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.