Gurmanska proja
Današnji ručak upotpunite ovom gurmanskom projom.
Sastojci
3 jajeta
2 čaše kisele vode
2 kašike ajvara
šolja pšeničnog brašna
šolja kukuruznog brašna
1/2 šolje kukuruznog griza
kesica praška za pecivo
2 kašičice soli
100 g suvog mesa
100 g kačkavalja
2 kisela krastavčića
Priprema
Umutite mikserom jaja pa dodajte kiselu vodu, a zatim i ajvar. Polako sve sjedinite pa postepeno uz blago miješanje sipajte prvo pšenično brašno potom kukuruzno i na kraju griz. Posolite pa sve blago sjedinite.
Na kraju umiješajte sitno isjeckano suvo meso, kačkavalj i krastavčiće. Dobijenu smjesu sipajte u podmazan pleh sa kalupčićima i pecite 30 minuta u rerni na 200 stepeni. Služite toplo uz jogurt ili kiselo mlijeko.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.