x

Hanka Paldum na turneji po Australiji: Svi su željeli upoznati i slikati se sa kraljicom narodne muzike!

Bosanskohercegovačka kraljica narodne muzike i sevdaha Hanka Paldum od početka marta nalazi se na turneji po Australiji. Prva dama bh. estrade već je održala koncerte u Perthu, Brisbaneu, Adelaideu, te Sydneyu, a u petak i subotu očekuju je nastupi u Melbourneu.

Zajedno sa Hankom na turneji je mladi pjevač Haris Kulović, kao i muzičari Samir Hodžić i Adis Cigura. Paldum je omiljena među Bosancima i Hercegovcima u Australiji i mnogi od njih željeli su da je upoznaju i ugoste. Tako je Islamska zajednica Bošnjaka u Australiji i džemat Penshurst organizirao večeru sa bh. divom, na kojoj je bila i Đemila Talić Gabriel, počasna konzulica BiH u Novom Južnom Velsu u Australiji.

Hafiz Ensar Ćutahija upoznao je Hanku sa radom džemata, a ona se zahvalila svim Bosancima i Hercegovcima na toplom prijemu i obećala da će se i naredne godine vratiti u Australiju. Inače, za vrijeme turneje u Australiji Paldum je upoznala brojne ugledne Bosance i Hercegovce koji žive u Australiji i koji su uspješni u biznisu, sportu...


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.