Idealan ljetni desert: Pannacota
Prilikom služenja dekorirati po želji.
Sastojci: 500 ml slatke pavlake, 2 dl mlijeka, 5 kašika šećera, 1 kesica vanilin šećera, 1 kesica želatina, 4 kašike vode, 300 g malina (mogu i jagode), 3 dl vode, 5 kašika šećera, 30 g čvrstina.
Priprema:
Želatin preliti vodom i ostaviti na nabubri. Pavlaku, mlijeko i šećer, staviti u šerpu i sačekati da provri. Povremeno miješati. Kada provri, skloniti sa ringle, pa umiješati vanilin šećer i želatin. Miješati da se želatin otopi.
Smjesu izliti u kalupe ili u čaše. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider da se stegne.
Za sloj sa malinama u šerpicu staviti maline, šećer i 2 dl vode. Kada provri, umiješati čvrstin razmućen u 1 dl vode.
Za sloj sa malinama u šerpicu staviti maline, šećer i 2 dl vode. Kada provri, umiješati čvrstin razmućen u 1 dl vode.
Kuhati nekoliko minuta na niskoj temperaturi uz miješanje. Smjesu prohladiti povremenim miješanjem, pa sipati preko stegnute panakote.
Ponovo staviti u frižider da se sve lijepo ohladi. Prilikom služenja dekorirati po želji.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.