x

TURSKA I SIRIJA

Istekao rok koji se smatra realnim za potragu za preživjelima nakon zemljotresa!

Prema nekim međunarodnim standardima, nakon sedam dana od zemljotresa obično se prestaje s traganjem za preživjelima i pale teške mašine, čime se počinje s raščišćavanjem terena. Ali, spasioci u Turskoj i dalje izvlače preživjele, zbog čega se za sada niko ne oglašava po ovom pitanju, a oni čiji se najmiliji i dalje smatraju nestalima gaje nadu da će ih ponovo vidjeti, ne želeći uopšte da razmišljaju o odustajanju od potraga.

Davor Vidović, vođa spasilačkog tima MUP-a, Sektora za vanredne situacije koji se s našim timom nalazi u Turskoj, rekao je prije nekoliko dana da se nakon sedam dana obično počinje s totalnim uklanjanjem ruševina.


- Tada dolazi do odluke o potpunom uklanjanju ruševina, ali uvijek postoje ekstremni slučajevi da neko uspije da preživi. Timovi i dalje nastavljaju, mi nastavljamo i dalje da radimo - istakao je on.

Da nada i dalje postoji potvrđuju posljednje vijesti iz Turske, poput one o spašavanju čovjeka koji je nakon 170 sati izvučen iz ruševina u Antakiji, te žene koja je spašena poslije sedam dana od zemljotresa koji je sravnio sa zemljom Gaziantep.

.

.

.

.

.

..


Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.