x

Italija ponovo bilježi pad broja novozaraženih, kao i manje pacijenata na intenzivnoj njezi!

Prema podacima Civilne zaštite Italije, u posljednja 24 sata preminule su 602 osobe, a oporavilo se 1.695. Italija je ukupno do sada registrovala 162.488 osoba zaraženih koronavirusom.

Prema najnovijim podacima u posljednja 24 sata zabilježeno je 2.972 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja pad (-6%) broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježen 3.153 novi slučaj.

Do danas, u Italiji medicinsko osoblje je testiralo na koronavirus 1.073.689 (+26.779) osoba. U ovoj zemlji hospitalizirano je zbog koronavirusa ukupno 28.011 (-12) osoba, a na intenzivnoj njezi trenutno se nalazi 3.186 (-74) osoba.


Od posljedica koronavirusa u ovoj je državi do sada preminulo 21.067 ljudi, a oporavilo ih se 37.130

Italijanske vlasti su upozorile građane da se odupru porivu da izađu na ulice i uživaju u višim temperaturama, prenosi La Repubblica.

Pulmolog Mario Schiavina objasnio je kako ljudi ne trebaju misliti da pad brojeva predstavlja pobjedu nad koronavirusom, kao i da ih sunce ne treba zavarati: "Iako neki već žele planirati svoje godišnje odmore, preporučio bih im da još ne razmišljaju o takvim stvarima".


Svoje obraćanje zaključio je kazavši da, čak i onda kada se broj zaraženih i preminulih svede na nulu, građani se ne trebaju previše opuštati i moraju nastaviti držati stvari pod kontrolom i pratiti određene mjere.

Još uvijek nije poznato da li će biti drugog vala, objasnio je, a sav dosadašnji trud i uspjesi mogu biti uništeni neopreznim ponašanjem građana.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.