x

JEDAN ZLATNIK NA OLTARU NAMENI ZA LJUBAV STARU: Jelena je napisala HIT koji svi vole, a kao da je slutila ZLU KOB! (VIDEO)

Zoran Marjanović, ucviljeni udovac, kompozitor i aranžer, tvorac mnogih hitova na estradi, ujedno je i glavni osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović. Prema zvaničnim navodima Jelena je ubijena 2. aprila 2016. godine, a njeno tijelo nađeno je narednog dana u kanalu u naselju Crvenka u Borči.

Tragično nastradala pjevačica se, zajedno sa svojim mužem, bavila komponovanjem pjesama. Među mnogim hitovima je i pjesma "Zlatnik", koja je "probila" Tanju Savić. Autorka ove pjesme je ubijena Jelena, a aranžman je uradio Zoran Marjanović.

Mučki ubijena pjevačica, otpjevala je i demo verziju ove pjesme. Tanja Savić je snimila pjesmu za potrebe takmičenja na Grandovom festivalu 2006. godine, i osvojila je drugo mjesto.

Mnoge pjesme čiji su tvorci bili Jelena i Zoran, zauzeli su vrh domaćih top lista, ali pjesma "Zlatnik" je posebna zbog dirljivih stihova. Ubijena pjevačica napisala je tekst ove pjesme, koju kada pročitate nakon svih tragičnih događaja, dobija potpuno drugačiji smisao. Iako svi vjerovatno znate, podsjetićemo. U pjesmi se govori o nesrećnoj ljubavi koju naratorka moli da je se sjeti. Pominju se molitva, oltar, zlatnik...

Nemoguće je ne podvući paralelu sa okruženjem u kom je Jelena boravila. Naime, Zorica Marjanović sevekrva ubijene pjevačice, bavi(la) se bioenergijom, a u njihovoj porodičnoj kući u Borči, jedna soba načičkana je ikonama, postoji i oltar, a ljudi koji su dolazili kod Zorice na "terapije", ostavljali su novac pored ikona. 

Nakon svih misterioznih događanja vezanih za ovu porodicu i brutalne smrti jednog njihovog člana, riječi pjesme Zlatnik postaju "jezive".

Pročitajte tekst pjesme:

Kad ti je dobro, kad te pogleda Bog

i kad se moliš za nekoga svog

seti se mene, seti se mene

pomeni me

Kad legneš s njom i kad ugasiš dan

kad prvi najslađi te uhvati san

seti se mene, seti se mene

pomeni me

Ref.

U godini dan što ode

na izvoru gutljaj vode

jedan zlatnik na oltaru

nameni za ljubav staru

Sitnu radost svoje sreće

od starice kupi cveće

ostavi joj neku paru

nameni za ljubav staru

Da li stihovi odaju neku skrivenu poruku, zauvijek će ostati tajna, koju je pjevačica i muzičarka ponijela u grob. Mnogobrojni svjedoci koji su saslušani tokom istrage, tvrdili su da se Jelena nije dobro slagala sa Zoranovim roditeljima, kao i da je svekrva pokazivala izrazitu odbojnost prema njoj.

Zorica Marjanović nikada nije davala izjave povodom ubistva snahe, niti je posjetila njen grob zbog toga što, kako su rekli ostali članovi porodice Marjanović, groblje šteti energiji kojom liječi ljude.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.