x

Jednostavna pravila za uspješnu aplikaciju umjetnih trepavica

Ako niste od onih koje umjetne trepavice koriste svaki dan, sigurno ste bar nekad došli u situaciju da vam zatrebaju. Upravo za te prilike, lijepo ih je imati pri ruci, a za pravilnu aplikaciju biće dovoljno da slijedite ovih nekoliko jednostavnih pravila .

Iako vam se možda čini da su umjetne trepavice nešto što treba prepustiti isključivo profesionalnim vizažistima, uz samo nekoliko savjeta i vi ćete lako savladati ovu poželjnu vještinu.

Prvo trebate izabrati između onih koje pokrivaju cijelu dužinu kapka i pojedinačnih trepavica. Naime, prve će vam dati dramatičniji, večernji look dok pojedinačne trepavice izgledaju prirodnije i mogu se jednostavno ukomponirati u dnevni look.

Gisel Calvillo, M.A.C.-ova make-up stručnjakinja, savjetuje da ogledalo držite ispod lica i prilikom nanošenja gledate put dolje. Ako koristite obične umjetne trepavice, svakako ih savijte nekoliko puta nakon vađenja iz pakiranja kako bi se lakše priljubile uz oblik vašeg oka. Umočite trakicu na kojoj su trepavice u ljepilo i pustite da se osuši nekoliko sekunda. Uz pomoć prstiju, trakicu stavite na liniju vaših trepavica, nježno pritišćući prstima kako bi se što bolje učvrstile. “Umjetne i prave trepavice zajedno prstima stisnite da se dobro priljube.” – rekla je Calvillo.

Pojedinačne trepavice najlakše je nanijeti uz pomoć pincete. Calvillo preporuča nekoliko najdužih staviti na sredinu vaših trepavica i nekoliko na vanjske rubove očiju. “Ako ste već nanijeli tuš za oči i sjenilo kako bi izdužili oči vizualno, stavljanje dugih trepavica u sredinu otvorit će oči i dati potrebnu ravnotežu oku od centra prema rubu. Ako pak ne stavljate ni tuš ni sjenilo, dodajte najduže komade na vanjski rub kako bi oku dale bademast oblik.”

Pustite ljepilo pet minuta da se u potpunosti osuši i za kraj premažite sve trepavice maskarom kako bi se vaše prirodne i umjetne trepavice što bolje zajedno uklopile.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.