x

Šta se dešava s licem kada se prestanete šminkati: Promjene su nevjerovatne

Šta se dešava s licem kada se prestanete šminkati: Promjene su nevjerovatne

Lice bez šminke djeluje više prijateljski i toplije nego kad je našminkano

Žene koje su odložile šminku na duži period primijetile su promjene na licu, ali su se i osjećale drugačije, pokazalo je istraživanje sajta BrightSide, u saradnji s kompanijom "Kenabo", koja se bavi proizvodnjom kozmetike. Pet je ključnih stvari, pa saznajte koje su to promjene koje se dese.

Nećete više biti stranac u ogledalu

Dok su se šminkale, žene su navikle da u ogledalo vide jednu osobu, dok, kada skinu šminku, pred njima kao da stoji "neko drugi". Isto je i obrnuto; kada se dugo ne šminkate, našminkano lice djelovat će vam kao lice stranca.

Koža je otpornija

Pojedini proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Mlađi izgled

Kako je istraživanje pokazalo, žene srednje dobi su izgledale mlađe, a poznato je da mlađe djevojke koje koriste jaču šminku izgledaju starije. Zanimljivo je i da se žene koje svakodnevno nose šminku osjećaju starije.

Uz prirodan izgled djelovat ćete prijateljski raspoloženi u očima drugih

Lice bez šminke djeluje više prijateljski i toplije nego našminkano lice. Jaka šminka čini vas nepristupačnom u očima drugih, prenosi B92.

Bez šminke je kože zdravija i lakše ćete je njegovati

Kada koristite samo malo šminke, nisu vam potrebni ni česti tretmani lica, već je dovoljno redovno umivanje i dobra krema. Od teže šminke, naročito ako je svakog dana nanosite, koža se teže oporavlja.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.