x

vjernik

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio...

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"!  Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da je promijenio vjeru.

Dragojević je tokom braka sa Dalilom Mujić promijenio je vjeru i prešao u islam, a sada je prvi put progovorio o tome.

Podsjetimo, prije nego što je Dejan javno otkrio da je prešao u islam, prije toga je Dalilina majka, Emina Mujić, tvrdila da je promijenio vjeru.


- On je sam pristao na to. Milioni ljudi su promijenili veru, najbitnije je da je Dejan u svemu tome pronašao sebe i mir. Kada je teško, svi se mi molimo - zaključila je Emina prije manje od dvije godine.

Podsjetimo, bivši zadrugar je sada otputovao u Meku, kako bi posjetio džamiju za vreme Ramazana, te je na svom Jutjubu pričao o svemu što zna o muslimanskoj vjeri.


On je snimio kako je obukao gelabiju - bijelu odjeću do poda, koju nose muškarci, koji poštuju islamske običaje.

- Došao sam u Medinu, treba da se obavi umra. Sada smo u "Poslanikovu džamiju". Uglavnom ovdje se dobija voda, sjedi se. Žene i muškarci su odvojeni skroz. U islamu sam četiri godine i ovo mi je četvrti Ramazan - otkrio je Dragojević.


- Dejan je mnogo dobar dečko, uvijek mi se javljao. Čak je i uzeo muslimansku vjeru! Ide u džamiju da se pet puta dnevno klanja i sad se zove Huso! Ne pije alkohol, ne jede svinjetinu, posti ramazan i slavi Bajram. Priznao je Allaha za svog gospodara zbog Dalile. Odrekao se porodice i promijenio vjeru, žrtvovao se za nju, a ona ga je prevarila - pričao je Huso i dodaje da je njegova kuma pomogla Dragojeviću da nauči sve o islamu.

.

.

.

.

.

kurir.rs/blic/republika


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.