x

KOMŠIJE OTKRIVAJU TAJNE ZORICE BRUNCLIK I KEMIŠA: Čuvaju privatnost od znatiželjnih pogleda, a evo šta je pjevačica uradila za sina jedne komšinke!

Komšinica folk pjevačice Zorice Brunclik ispričala je da je njeno dijete bilo prva beba u inkubatoru koji je Brunclikova prije 30 godina poklonila Narodnom frontu. Folk pjevačica Zorica Brunclik sa suprugom Kemišem i djecom živi u mirnom kraju Beograda, u Krnjači, a luksuzan porodični dom je sa svih strana zaštićen od znatiželjnih pogleda.

U porodičnom domu pored kuće nalazi se i studio u kome Brunclikova radi na svojim novim numerama, ali i u kome njen suprug koji je harmonikaš i kompozitor stvara. Komšinica poznate pjevačice je ispričala emotivnu priču iz prošlosti.


"Zorica je spasla život mom sinu, na tome ću joj uvijek biti zahvalna. To je bilo prije 30 godina. Ona je poklonila inkubator porodilištu Narodni front. Ja sam se baš tad porodila, a igrom slučaja mom sinu je inkubator bio neophodan. Sva sreća da ga je ona donirala prije toga jer inače ne znam šta bi bilo. Nikad se nije ukazala prilika da joj ovo ispričam, ali dijete iz njene ulice je prva beba koja je bila u njenom inkubatoru, ona to još uvijek ne zna, sad će iz novina da pročita", rekla je gospođa srednjih godina, a evo šta su još susjedi Zorice i Kemiša otkrili o njima.


Susjed Branko za porodicu ima samo riječi hvale pa, iako Zoricu ne viđa, kaže da je njen suprug uvijek ljubazan i nasmijan. On se osvrnuo i na snimak koji je Zoričina kćerka Zlata objavila, kada su kamere za nadzor snimile komšinicu koja im krade cvijeće.


"Kemiša stalno viđam kako prolazi, nosi kese iz prodavnica. Stalno je nasmijan, ljubazan i lijepo raspoložen, javlja se komšijama i ovdje ga svi vole. Zorica ne šeta po kraju, rijetko kad se može sresti ovdje u našim ulicama. Ako Kemiš ne pođe u nabavku, to uradi žena koja im dolazi da im sprema kuću, a i ona kaže da su jako fini ljudi. Vidio sam onaj snimak kad im je komšinica krala cvijeće, svašta se ovdje dešava", rekao je Branko.


U obližnjoj prodavnici kažu da poznati harmonikaš često svrati po namirnice.

"Dolazi Kemiš često, ovdje mu je blizu da pazari. Nemam ništa loše za njega da vam kažem, uvijek je ljubazan i kulturan, svi ga vole. Kupuje svakodnevne potrepštine, nekad i novine", priča prodavačica.


S druge strane, komšija koji živi u zgradi koja je u blizini porodične kuće muzičkog para kaže da se Kemiš i Zorica zaista vole kao što to pokazuju u javnosti.



"Njih dvoje su često zajedno, kad god se negdje ide on je prati i baš je pažljiv prema njoj. Za sve ove godine koliko su mi u komšiluku nikad se nije desilo da ih čujem da se svađaju ili viču jedno na drugo. Skladna su porodica i mirno i lepo žive", kaže on i otkriva da Zoricina prva kćerka Marija sada živi s njima:


"Često je srećem na ulici i uvijek se ispričamo. Baš je veseljak i ona se poput Zorice bavi pjevanjem, voli da se druži i popriča sa svima i volimo je ovdje u komšiluku. I Kemiš je uvijek u kraju. Sa druge strane, Zorica rijetko izlazi iz ograđenog dvorišta. Kad je Kemiš ne vozi gdje treba, onda je taksi doveze i odveze, ne pješači."


(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.