x

KRENULO JE! KIJA POSTAJE PJEVAČICA: Dogovorila saradnju, o njenoj karijeri će brinuti jedan od najmoćnijih ljudi estrade!

Kristina Kija Kockar definitivno počinje da se bavi muzikom, a njenu karijeru na sebe je preuzeo najpoznatiji estradni menadžer! Kako ekskluzivno saznajemo, Kija je postigla dogovor sa Rakom Marićem, koji je zvanično čovjek koji će se baviti Kijinom karijerom.

- Kiju i Raku spojio je zajednički prijatelj, a dogovor su vrlo brzo postigli. Raka je od sada zadužen za Kristininu muzičku karijeru, a prve pjesme već se dogovaraju. Kija u Raku ima povjerenje, s obzirom na to da je on menadžer najvećih domaćih zvijezda i sigurna je da će saradnja biti uspješna - otkriva naš sagovornik.


Podsjetimo, Kija već u subotu, 30. juna ima prvi nastup, u klubu u Ofenbahu.

Međutim, ovaj nastup Kija je dogvorila prije razgovora sa Rakom, a u klubu neće imati klasičnu svirku, već će se za debeli honorar pojaviti kao gošća na nastupu Bore Santane, gdje će otpjevati nekoliko pjesama.


Raka Marić jedan je od najvećih domaćih menadžera u posljednjih nekoliko decenija, i to na prostoru bivše Jugoslavije. Raka je karijeru započeo sa 18 godina, kada je "Bijelom dugmetu" nosio opremu, a Gorana Bregovića i Željka Bebeka vozio je na koncerte. Međutim, ubrzo je počeo da organizuje koncerte u čemu je postao veoma uspješan.


1984. godine Raka je u Sarajevu otvorio svoj kafić "Estrada 1984", a u tom periodu je pored "Bijelog dugmeta" počeo da radi sa bendovima "Azra", "Vatreni poljubac", "Novi fosili".

Raka je radio sa najvećim zvijezdama - od Cece Ražnatović, Jelene Karleuše, Severine i drugih.


(Telegraf.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.