x

Kroketi od brokule: Najlakši recept za hrskavu fantaziju koju će voljeti baš svaki umak

Pod pojmom kroketi obično mislimo na popularan prilog od krumpira koji je pržen u dubokom ulju, hrskav izvana, a mekan iznutra. No, tko kaže da kroketi moraju biti napravljeni samo od krumpira?

Ukusne hrskave zalogajčiće možete napraviti i od raznovrsnog povrća. Mi vam donosimo recept za slasnu kombinaciju brokule i sira koju će voljeti i najveći protivnici te kupusnjače.


Sastojci za krokete od brokule:

200 grama kuhane brokule na pari

110 grama sira Gruyere

6 žlica bademova brašna

2 jaja

½ čajne žličice praška za pecivo

¼ žlice naribanog svježeg češnjaka

1/8 čajne žličice muškatnog oraščića

sol i papar po želji


Priprema kroketa od brokule:

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

U sjeckalici povrća pulsirajte brokulu lagano kuhanu na pari i češnjak dok se ne usitni na komade veličine riže.

U posebnoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, prašak za pecivo, muškatni oraščić, sol i papar, pa smjesu prebacite preko usitnjene brokule. Dodajte jaja i sve zajedno pulsirajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Na kraju dodajte sir i još kratko pulsirajte.

Od dobivene smjese oblikujte krokete, te ih položite na lagano namašćen lim za pečenje.

Pecite u pećnici dok popečci ne dobiju zlaćanu boju. Za to će vam trebati od 12 do 15 minuta – na pola pečenja okrenite krokete na drugu stranu kako biste zajamčili njihovu hrskavost.

Poslužite povrtne krokete s umakom po želji. Dobar tek!


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.