x

MEĐU OSNOVCIMA KRUŽI NOVI OPASAN IZAZOV: Otac otkrio zašto mu je sin (10) došao kući uplakan: PREPUĆI ĆE NEKOME SRCE!

Snimak navodnog o*alnog se*sa proširio se prethodne nedelje među šestacima u osnovnoj školi u Surdulici. Stanje u školi bilo je vanredno nekoliko dana, a roditelji putem društvenih mreža upozoravaju druge na mnogobrojne opasne izazove koji kruže među đacima.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Ovoga puta, jedan otac iz Novog Sada ispričao je šta se dogodila u četvrtom razredu osnovne škole, gdje se učenici dogovaraju da isprobaju najjača energetska pića. On je na to upozorio druge roditelje i naveo da je izazov izutetno opasan jer bi nekom moglo da stane srce.


"Pričajte sa svojom djecom šta je ispravno, a šta ne. Pričajte mnogo i često i tako u krug. Evo na Limanima po školama posljednjih mjesec dana glavna fora da se u školu donese ultra jako energetsko piće i da svi to piju. Prepući će nekome srce bre. Došao mi sin, četvrti razred uplakan i kaže:"Smijali su mi se jer jedino ja nisam htio da probam" - navodi ovaj tata.


Ipak, iako su njegovog sina ismijali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije.


- Ako, neka se smiju. Bolje da se smiju, nego ja posle da plačem, ako me razumije. Možemo mi da im branimo sve i svašta, ali doći će trenutak kada mi nismo tu, a iskušenje je tu.


Da li će u tom trenutku donijeti ispravnu odluku, zavisi od toga šta smo im sve objasnili i šta smo ih sve naučili. I zapamtite - to što je nama nešto logično i što se nama nešto podrazumjeva, ne znači da je tako i našoj djeci. Zato pričajte. Ako niste do sada - počnite. Ako jeste - pojačajte. Bolje da preterate nego da pretpostavite da je dovoljno, pa da na ružan način saznate da ipak nije bilo dovoljno - poručio je ovaj roditelj.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Kurir.rs/Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.