x

PREPORUKA

Ministarstvo prosvjete se oglasio o OŠ Vladislav Ribnikar: Djeca koja nisu spremna da idu na nastavu, to i ne moraju!

Ministarstvo prosvjete se oglasilo u vezi sa nastavom u OŠ "Vladislav Ribnikar" i, između ostalog, navelo da djeca koja nisu spremna na to, ne moraju da pohađaju nastavu.

Ministarstvo prosvjete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savjetom roditelja Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu.


1. Svakom djetetu, koje se ne osjeća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica.

2. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za djecu čiji su roditelji izrazili želju za tim.


3. Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promijeni odluku u skladu sa trenutnim osjećanjima svog djeteta.

4. Ministarstvo prosvjete priprema prijedlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar koji biti prvo predstaviti roditeljima


(Kurir.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.