x

MOŽDA SPAVA SA OČIMA IZNAD SVAKOG ZLA: Otac Tijane Jurić objavio jedan od posljednjih snimaka svoje kćerke!

Sjećanje na Tijanu Jurić, brutalno ubijenu djevojčicu iz Subotice, danas je na Tviteru podijelio njen otac Igor. Jedan od posljednjih snimaka na kom se čuje pjesma nadarene petnaestogodišnjakinje nastao je na školskoj slavi prije četiri godine u OŠ "Ivan Goran Kovačić". 

Ovaj video njen otac je podijelio uz tužne stihove pjesme "Možda spava" Vladislava Petkovića Disa.

Nježni glas Tijane Jurić otpjevao je tog januara 2014. godine pred školskim drugarima, roditeljima i nastavnicima himnu Svetom Savi. Uživala je uz aplauz i smijeh, a svega nekoliko mjeseci kasnije, u noći između 15. i 16. jula oteta je i brutalno ubijena u blizini sela Bajmok.

Igor Jurić osnivač je Fondacije "Tijana Jurić", koja je zajedno sa "Blicom" pokrenula prijedlog izmjene Krivičnog zakona. Zajedno je prikupljeno i Skupštini Srbije u novembru predato 158.460 potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice djece.

- Treba da budemo svjesni da su naša djeca dala život da se nešto promijeni. Oni su sebe žrtvovali i prošli kroz tragične smrti. Hajde onda da se mi odrasli pokrenemo u napravimo neki konkretni korak - rekao je Igor Jurić.

U ponedjeljak njemu je u Jugoslovenskoj kinoteci uručena i NIN-ova nagrada "Ličnost godine", kao simbolu pojedinca, koji se izdigao iznad lične tragedije za bolji život drugih.

- Tijani mogu samo da obećam da moja borba neće prestati dokle god budem živ. Želim da se borim za svako dijete - istakao je Jurić.


(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.