x

Musa: Lijepo je ušutkati one koji su sumnjali

Bek reprezentacije Bosne i Hercegovine Džanan Musa ističe da su njegovu reprezentaciju motivirali podcjenjivački komentari javnosti.

BiH je savladala Sloveniju sa 97:93 i sada ima omjer 2-1 u B grupi.

„Razgovarali smo o tome u svlačionici, svi govore da naša grupa ima Njemačku, Francusku, Sloveniju, Litvu, a da su ova dva tima ništa posebno. To nas je motiviralo. Na Eurobasketu je sve moguće. Kada pobijediš jedan od najboljih momčadi na svijetu, dobiješ samopouzdanje i poštovanje drugih momčadi. Nitko više neće reći: ’A, Bosna, ti momci…’ Sada vide one koji su u razmaku od deset dana dobili dvije reprezentacije koje su među najboljima na svijetu“, rekao je 23-godišnji Musa aludirajući i na pobjedu nad Francuskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, i dodao:


„Veliko poštovanje za Luku (Dončića). On je moj prijatelj i jedan od najboljih košarkaša na svijetu, želim mu sve najbolje u karijeri. Zabavno je igrati protiv prijatelja, pogotovo protiv onih koji su na tom nivou, a još je zabavnije pobijediti ih“.

Musa je upisao 22 poena (7-13 iz igre) i po 5 skokova i asistencija, a prethodnih godina prošao je težak put do potpisa za Real Madrid.


„Svi su sumnjali u mene i bilo mi je teško da pronađem put. U Breoganu sam povratio samopouzdanje, a sada mi je Real Madrid ukazao povjerenje. Lijepo je ušutkati one koji su sumnjali, ali najvažnije nam je sada da ostanemo zdravi kao reprezentacija“.

U narednom kolu, u utorak od 14.30, Bosna i Hercegovina se sastaje sa Francuskom.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.