x

Na maturi se pojavila u majici sa natpisom: Novac dajem za djecu oboljelu od raka, ovdje se može i bez haljine - majka dječaka koji joj je trebao biti partner zabranila sinu da bude uz nju jer je "prosjački obučena"!

Iz godine u godinu smo svjedoci originalnih ideja na maturskim zabavama, a slučaj ove djevojke iz Kaknja pokazuje njenu humanu stranu. 

Lejan je kao maturantica jedne osnovne škole odlučila da novac koji su joj roditelji dali za ovu svečanu priliku iskoristi u humanitarne svrhe i pokloni ga djeci oboljeloj od raka. Ona se na maturi pojavila u farmerkama i majici sa natpisom: "Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine." Vjerovali ili ne, ovakvo izdanje se nije dopalo majci njenog partnera na maturi, pa je zabranila da ovoj humanoj djevojčici pravi društvo. 


Više o tome pročitajte u statusu koji je objavio otac djevojčice: 

- "Kako odgajamo svoju djecu?

Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć.

Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratioc, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajući "prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine". Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?!

Pitao sam se, ko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?

Poruka za gospođu

Da nema ovakvih, humanih ljudi,

 mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče. Ponosni roditelji!"


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.