x

Sedam je zvanično potvrđenih slučajeva

NBA liga više neće saopštavati informacije o zaraženim igračima

NBA liga je zbog pandemije novog koronavirusa prekinuta 11. marta i još uvijek nema informacija kada bi se i da li će se uopšte nastaviti ova sezona.

U međuvremenu se situacija sa pandemijom koronavirusa drastično pogoršala u SAD-u, pa sada niko ne može ponuditi odgovore na pitanja oko NBA lige, pa ni komesar Adam Silver.

"Nismo u pozicji donositi bilo kakvu odluku. Nejasno je kada će se liga nastaviti. To je, jednostavno, zaključak donijet na osnovu izvještaja zvaničnih državnih organa", rekao je, između ostalog, Silver.

NBA liga je zvanično prekinuta nakon što je test centra Utah Jazza Rudyja Goberta bio pozitivan na Covid-19. Ubrzo nakon toga je virus otkriven i kod njegovog saigrača Donovana Mitchella, a do danas je zvanično potvrđeno sedam slučajeva zaraze među NBA igračima.

Nezvanični broj je, međutim, veći, ali NBA liga više ne želi obavještavati javnost o slučajevima igrača pozitivnih na novi koronavirus.


Adam Silver je istakao da u NBA ligi ima više od sedam slučajeva zaraze, ali da se imena košarkaša koji budu ili koji već jesu pozitivni na Covid-19 više neće saopštavati zbog poštovanja njihove privatnosti. Također, Silver je u petak istakao da je jedan od razloga za ovakvu odluku i činjenica da su neki igrači bili nezadovoljni načinom na koji su se saopštavala njihova imena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.