x

Težak zadatak je pred prvakom regionalne ABA lige

Neizvjesna sudbina Budućnosti u Euroligi : Zvezda traži svoju priliku

U susret predstojećem final-four-u u Beogradu, prvi čovjek Eurolige Jordi Bertomeu progovorio je i o mogućnosti da Crvena zvezda mts ponovo zaigra u najjačem evropskom takmičenju. 

Podsjetimo, na osnovu plasmana iz ABA lige, Budućnost je stekla pravo učešća u Evroligi, a Zvezda, Cedevita i Mornar su se izborili za mjesta u Evrokupu. Međutim, još uvijek nije izvjesno da li će Budućnost tokom ljeta ispuniti i infrastrukturne, kao i finansijske uslove za nastup u elitnom evropskom takmičenju, u čemu leži i Zvezdina nada da bi mogla da zauzme to mjesto. Ipak, šanse za to su u ovom trenutku male, što je i sam Bertomeu istakao.


''Kao što znate, svih 16 licenci je podijeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mjesto, što je trenutno malo vjerovatno'', objašnjava Bertomeu.


S tim u vezi, prokomentarisao je i uslove koje Podgoričani treba da ispune. ''To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sljedeću sezonu'', konstatuje Bertomeu. Šta će se konačno desiti, ostaje da vidimo...



(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.