x

Premijer liga bih

Nezaustavljivo Sarajevo protutnjalo Dobojem kod Kaknja, Zrinjski razbio GOŠK

Nogometaši Sarajeva pobijedili su u Doboju kod Kaknja u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Mladosti rezultatom 6:0.

Bordo tim je tako potvrdio fenomenalnu formu budući da su upisali i petu uzastopnu pobjedu, dok je Mladost nastavila igrati u promjenjivom ritmu nakon poraza od Zrinjskog i pobjede nad Zvijezdom u prethodna dva kola.


Bordo tim je u vodstvo stigao sredinom prvog poluvremena kada je Rahmanović sjajno ubacio, a Ahmetović prekrasno glavom pogodio pored uspavanog Isakovića. Nakon pola sata igre bilo je 0:2. Šabanović je sada odlično ubacio, a Rahmanović pogodio prekrasno glavom.


Samo šest minuta kasnije nova fantastična akcija Sarajeva. Ahmetović je na kraju uposlio Velkoskog, koji pogađa za 0:3, što je bio i rezultat prvog poluvremena.


I u nastavku je Bordo tim uspio tri puta zatresti mrežu domaćih. Prvo je u 55. minuti nakon kornera i loše reakcije danas lošeg Isakovića lopta došla do Rahmanovića, koji je potom zakucava iza leđa Velića. Na 0:5 pogodio je prekrasnim pogotkom Tatar u 64. minuti, a konačnih 0:6 postavio je Velkoski.


Zrinjski je rezultatom 4:0 slavio u Gabeli protiv GOŠK-a. Plemići su u vodstvo došli autogolom Karamarka nakon ubacivanja Bekrića iz kornera, Rustemović je udvostručio prednost, a konačnih 0:3 postavio je Jović. Vrijedi istaći da je tim iz Mostara utakmicu okončao s deset igrača budući da je Perišić u 67. minuti zaradio direktni crveni karton.

Sloboda je razočarala svoje navijače u Tuzli iznenađujuće ubjedljivim porazom od fenjeraša Zvijezde 09 rezultatom 3:0, dok je Radnik u Bijeljini bez većih problema savladao Tuzlu City s 3:1.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.