x

Juve u četvrtfinalu Lige prvaka

Nikad ne otpisujte Staru damu!

Juventus se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u  sjajnom meču slavio na Wembleyju protiv Tottenhama sa 2:1 nakon preokreta. 

Tottenham je bio bolji u uvodnim minutama prvog dijela. Prvu šansu domaći su imali preko Sona, ali Buffon je odbranio njegov udarac. Samo nekoliko minuta kasnije Harry Kane je prošao i Buffona, ali iz teške situacije je šutirao pored gola. Juve je nakon toga trebao dobiti penal, ali glavni sudac se nije oglasio nakon prekršaja Vertonghena nad Daglasom Costom.

U 38. minuti Son je imao stopostotnu priliku, ali lopta odlazi pored gola. Samo minut kasnije Tottenham je konačno poveo. Nakon gužve u šesnaestrcu gostiju najbolje se snašao Son koji je zatreso mrežu Buffona za 1:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku meča Juve je djelovao nemoćno sve do 64. minute. A, onda, kao grom iz vedra neba sjajna akcija Juvea. Khedira je dočekao centaršut u šesnaestercu domaćih, prebacio loptu na drugu stranu, a tamo je bio Higuain koji pogađa za 1:1.

Čini se da se Tottenham u tom trenutku prepao, a Juve je to znao iskoristiti i samo tri minute kasnije uslijedio je šok na Wembleyju. Higuain je sjajno dodao do Dybale koji je izašao sam pred Llorisa i pogodio za potpuni preokret.

Tottenham je u nastavku utakmice napravio veliki pritisak. Pred golom Buffona je sjevalo na sve strane, ali Buffon, Chiellini, Benathija i kompanija su bili sjajni i izdržali su do kraja.

Juve je na ovaj način postao četvrta ekipa koja se plasirala dalje i to nakon Reala, Manchester Cityja i Liverpoola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.