x

Novak zapušio usta bahatim političarima: Epidemiolog Kon potvrdio da vakcine za koronu nisu obavezne!

Vakcinacija protiv korona virusa neće biti obavezna za sve, a prioritet će imati stariji građani i hronični bolesnici, izjavio je epidemiolog Predrag Kon i dodao da će vakcina protiv Kovida 19 u Srbiji najvjerovatnije biti dostupna za oko godinu dana.

Kon je na redovnoj pres konferenciji rekao da će se procjena u vezi sa vakcinacijom donijeti na osnovu situacije u trenutku kada vakcina bude dostupna, kao i na osnovu procjene imuniteta, sprovedenih istraživanja i niza drugih okolnosti.

- Vakcina će vjerovatno biti dostupna za oko godinu dana, nekima vjerovatno i ranije, ali ne i u Srbiju- rekao je Kon.


Naglasio je da će se vakcinisati prije svega oni koji su najosjetljiviji - stariji i hronični bolesnici, a za ostale će to, kaže, zavisiti od toga da li planiraju putovanja.

- Vjerovatno će tu biti nekih obaveza, ali na međunarodnom nivou. Mi ćemo kao zemlja moći da tražimo da i oni koji dolaze kod nas budu vakcinisani ili da imaju odgovarajuće testove - naveo je epidemiolog.

Ko će biti vakcinisan odabraće se, istakao je Kon, prije svega prema podacima iz sadašnje epidemije iz čega će se jasno vidjeti ko su najugroženiji.


- Vakcinacija se obično preporučuje i onima koji su u okolini onih koji su najugroženiji, ali o tom potom, to je još dosta daleko - kazao je Kon.

Epidemiolog Kon, kao predstavnik i glas struke, praktično se složio sa najboljim teniserom planete po pitanju vakcinacije građana i načina borbe protiv ovog virusa. Na taj način, zapušena su usta raznim političarima i ''stručnjacima'' koji su danima unazad svojim bombastičnim izjava pokušavali da omalovaže Novakove riječi koji je u Instagram lajvu izjavio kako ne planira da primi vakcinu protiv koronavirusa ukoliko bude imao pravo izbora. Naravno, kako je tada rekao, to je njegovo sadašnje mišljenje što ne znači da ono ne može biti promijenjeno.



(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.