x

NBA

Novi double-double Nurkića, revolveraški okršaj Duranta i Davisa

Bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić ostvario je novi double-double učinak.

Portland našeg centra je poražen u AT&T Centru od San Antonio Sparsa sa 116:105, što je već treći vezani poraz Trail Blazersa, ali i dalje su sigurni na trećem mjestu i sada je samo pitanje ko će im biti rival u play-offu.


Po svemu sudeći, mogao bi to biti upravo večerašnji rival, San Antonio, koji se sada nalazi na šestom mjestu Zapadne konferencije sa omjerom 46-34.

Što se same utakmice tiče, dobrim dijelom su Nurkić i društvo bili u prednosti, ali Spursi u nastavku dolaze do vodstva i od kraja treće dionice nisu dozvoljavali gostima da dođu u vodstvo. Do kraja su domaći uspjeli da odu na dvocifrenu prednost i da dođu do sigurne pobjede.


Nurkić je odigrao 30 minuta, pa je ubacio 12 poena uz 6/10 šut iz igre, dodao je i 12 skokova, četiri asistencije i četiri blokade uz samo jednu izgubljenu loptu. Damian Lillard je ubacio 33 poena i on je bio najefikasniji pojedinac na meču.


Kod Spursa je LaMarcus Aldridge ubacio 28 poena, Manu Ginobili je dodao 17, toliko je ubacio i Dejounte Murray, a Rudi Gay 16 poena.

Što se tiče ostalih NBA mečeva, Oklahoma je u Houstonu slavila sa 108:102 uz po 24 poena Georgea i Westbrooka, koji je imao i 10 asistencija te sedam skokova. Harden je ubacio 26 poena uz devet asistencija kod domaćih.


Sjajan meč odigrali su Golden State Warriorsi i New Orleans Pelicansi (120:126), a maestralni su bili Kevin Durant sa 41 poenom i 10 skokova kod domaćih, odnosno Anhtony Davis sa 34 poena i 12 skokova kod gostiju. Nikola Mirotić, košarkaš Pelicansa, ubacio je 28 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.