x

SJAJNA FORMA JUKE

Nurkić: Denver je gotova priča, imam novi život i uzbuđen sam zbog toga

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić vratio se u Denver gdje je proveo tri godine, a njegov Portland poražen je u posljednjoj utakmici rezultatom 104:101.

Nurkić je postigao 19 poena i imao je 12 skokova u meču protiv bivšeg kluba, a u razgovoru za zvaničnu stranicu NBA lige kazao je da se osjeća odlično u Portlandu. Podsjećamo, Nurkić je u februaru prošle godine napustio Denver i prešao u redove Trail Blazersa.

"Ovdje se osjećam odlično, a posebno kada je pored mene Damian Lillard. Imam novi život, a moj dolazak u Portland je bio kao kada student dolazi u grad. Sada je na redu proces učenja kako da se prilagodim punoj sezoni koju ranije nisam igrao", kazao je Nurkić koji je dodao da je odlično prihvaćen u novoj sredini.

Na pitanje da li bi se jednog dana želio vratiti u Denver, Nurkić je rekao da je ta priča završena i da sada ima novi život.

"Svi znaju zbog čega nismo funkcionisali u Denveru. Da budem iskren, sretan sam ovdje, iako sam imao tri godine pune uspona i padova u Denveru, ali to je gotovo. Ta priča je završena, imam novi život i uzbuđen sam zbog toga", nastavio je Nurkić, a o bh. košarkašu pričao je i njegov saigrač Lillard:

"On želi da napreduje. Kada je došao nastala je "Nurk groznica" i počeli smo s pobjedama. On je vrsta osobe koja uvijek želi napredovati i napraviti korak naprijed. Ponekad, to može napraviti pritisak kada želite to i ja znam zato što sam i ja uradio isto. Prošle godine je želio da uđe i uraditi nešto dobro, a ove godine želi isto to, s tim da želi da bude još bolji", rekao je Lillard.

Ekipu Portlanda u sljedećem meču očekuje domaći susret protiv Minnesote, a nakon toga gostovanje Dallasu i LA Clippersima.


Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.