x

SJEĆANJE NA KRALJA NARODNE MUZIKE

Ovako 2 godine poslije Šabanove pogibije izgleda vikendica u Krčedinu: Komšije otkrile ko od Šaulićevih najčešće obilazi kuću!

Navršilo se dvije godine otkako je kralj narodne muzike Šaban Šaulić, nastradao u njemačkom gradu Biefeld, kada se vraćao sa nastupa za koji se kasnije ispostavilo da je bio njegov posljednji.

O njegovoj karijeri, ali i životu znalo se mnogo toga, pa tako i to da je njegova oaza mira bila u Krčedinu, gdje je imao vikendicu koju je kupio osamdesetih godina i gdje je poslednjih godina svog života provodio najveći dio svog slobodnog vremena.


Pjevač je baš u ovoj kući okupljao svoje prijatelje, pravio veselja, ali i uživao u prirodi i pecao, a baš u Krčedin se dvije godine nakon Šabanove pogibije uputila ekipa "Paparaco lova" i svojim kamerama zabilježila kako njegova vikendica sada izgleda.


"Dolazi Mihajlo najviše, Goca desetak puta. Dolaze, dolaze. Krčedin je posebno voleo, kući nije odlazio - sa posla, sa aerodroma dođe direktno ovdje - prisjetili su se mještani ovog mjesta, koji su se uz njegove ploče i postere prisjetili njegovih antologijskih hitova i brojnih profesionalnih uspjeha, te istakli da će ove uspomene čuvati dok su živi.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.