Paprike s ukusom parmezana
Ispohovane vadite i stavljajte na tanjir sa nekoliko papirnatih ubrusa da se ocijedi višak masnoće.
Sastojci:
6 paprika
200 g gauda sira
2 jajeta
50-100 g brašna
100 g prezli
30 g rendanog parmezana
biber, so, ulje
suva mješavina povrća u kesici
Priprema:
Operite i kratko ispecite paprike da omekšaju, pa ih ostavite u posudu zatvorene da se potpare i lakše oljušte. Ulje sipajte u veći tiganj i ostavite da se zagrije. Gaudu isijecite na šest komada, stavite u svaku papriku, a potom paprike uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje sa rendanim parmezanom i malo soli, i na kraju u prezle. Ovako pripremljene paprike prvo slažite na tanjir, a tek potom pržite na ulju, da fino porumene sa obje strane. Ispohovane vadite i stavljajte na tanjir sa nekoliko papirnatih ubrusa da se ocijedi višak masnoće.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.