Manje od 400 kalorija
Pasta sa pestom od rukole
Kuhanu pastu pomiješajte s pestom od rukole i pospite parmezanom.
Sastojci:
3 čehna pasiranog bijelog luka,
2 šolje rukole,
sok i kora 1 limuna,
pola šolje pinjola,
četvrtina šolje maslinovog ulja,
pola šolje rendanog parmezana ili tvrdog sira,
so, biber,
350 g tjestenine od spelte, heljde…
Priprema:
Pastu kuhajte prema uputstvu. U međuvremenu, u blender stavite bijeli luk, rukolu, sok i koru limuna, pinjole, ulje, parmezan, so i biber. Blendirajte dok se sve lijepo ne ujednači. Kuhanu pastu pomiješajte s pestom od rukole i pospite parmezanom.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.