Pavlova torta s jagodama
Istucite šlag pa ga rasporedite po torti zajedno sa svježim jagodama.
Sastojci:
5 bjelanjaka
200 g šećera
1 supena kašika alkoholnog octa
1 supena kašika gustina
1 supena kašika ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte rernu na 140°C. Pjenasto izmiksajte bjelanjak, a zatim postepeno dodajte šećer. Krajevi kreme kad izvadite pjenjaču vam moraju biti glatki i sjajni, a šećer ne smijete osjećati pod zubima. Dodajte ocat, gustin i vaniliju pa zatim kuhačom lagano miješajte.
Pleh obložite papirom za pečenje pa ga namastite, a smjesu formirajte u krug i ostavite neuredno, ali je možete i potpuno zagladiti ako želite. Pecite 60 minuta, a zatim ih ostavite još malo u pećnici. Izvadite ih recimo nakon drugih 60 minuta.
Istucite šlag pa ga rasporedite po torti zajedno sa svježim jagodama.
(Ljepota i zdravlje)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.