Pečena pastrmka!
Za današnji ručak spremite pečenu pastrmku.
Sastojci:
5 većih pastrmki
200 g brašna
100 g mlevenih oraha
2 limuna
5 grančica ruzmarina
začin za ribu
Priprema:
Pastrmku očistiti. Dobro je posuti, sa svih strana (kao i unutrašnjost ribe), začinom za ribu.
Limun isjeći na polukrugove. U unutrašnjost ribe staviti kolutove limuna i po jednu grančicu, svježeg, ruzmarina. Začinjenu ribu uvaljati u mješavinu brašna i mljevenih oraha.
Veći pleh prekriti pek papirom i podmazati ga uljem. Preko poređati, pripremljenu ribu. Prekriti ribu pek papirom i staviti da se peče, u prethodno zagrijanu rernu, na 190 stepeni, pola sata.
Zatim izvaditi pleh sa ribom iz rerne, skloniti pek papir, okrenuti ribe, ponovo prekriti pek papirom i vratiti u rernu, još pola sata.
Poslužiti pastrmku dok je topla, sa izvanrednom hrskavom koricom.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.