x

Pet načina kako da spriječite lomljenje kose

Odvojite nekoliko sekundi vremena da odmotate gumicu umjesto da je samo povučete s kose — tako ćete manje oštetiti kosu.

Koja je najbolja gumica za kosu, i šta treba da radite kako biste izbjegle lomljenje kose kada je vežete u rep?

1. Osušite kosu prije vezanja Kosa je najkrhkija kada je mokra. Više se isteže prilikom vezanja, ali se i lomi i puca. Ako nemate vremena, fokusirajte se na to da osušite korijen kose na mjestu gdje će biti vezana, a krajevi neka se sami osuše u repu.


2. Metalne kopče su vam najveći neprijatelji Riješite se svih metalnih šnala i nabavite gumice za kosu od tkanine (manje se rastežu i nećete moći previše da zategnete rep) i silikonske gumice (one ne klize, pa ne morate zatezati kosu).

3. Isprobajte drugačije frizure za teretanu Znoj lomi kosu ako je prejako zavezana. Francuska pletenica će vam skloniti kosu i spriječiti lomljenje.


4. Svaki dan mijenjajte visinu konjskog repa Idealno bi bilo da odmorite kosu i da je svaki drugi dan nosite spuštenu, ali prihvatljiva opcija je i da je vežete na različitim mjestima: na vrhu glave, na potiljku…

5. Nježno postupajte s kosom Odvojite nekoliko sekundi vremena da odmotate gumicu umjesto da je samo povučete s kose — tako ćete manje oštetiti kosu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.