x

Pileće meso u sosu

Pri kraju kuhanja probajte sos i prema potrebi dodajte malo soli i suhog začina.

Sastojci: 500 g pilećeg bijelog mesa, 1 dl soja sosa, 1,5 dl sosa od paradajza, 0,5 dl jabukovog sirćeta, 100 g gustina, ulje po potrebi, 1 dl vode, so, suhi začin.


Priprema:

1. Soja sos, paradajz sos, sirće, šećer i vodu sjedinite da dobijete sos. Stavite u šerpu i pripremite meso. Izrežite ga na trakice, a potom ih uvaljati u gustin. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrijanom ulju da porumeni s obje strane.

2. Kad porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i pustite da proključa. Potom snizite temperaturu i kuhajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro sav sos. Pri kraju kuhanja probajte sos i prema potrebi dodajte malo soli i suhog začina.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.