x

Pjevač Berin Buturović koji ima koronavirus: Osjećam se dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest!

Kako smo ranije izvijestili, bosanskohercegovački pjevač Berin Buturović pozitivan je na koronavirus. On je među četiri osobe iz Konjica kojima je do sada potvrđen koronavirus. Buturović je nastupio na zabavi 11. marta u Konjicu na proslavi povodom potpisivanja ugovora kompanije Igman o novoj poslovnoj saradnji sa stranim partnerima. Na društvenim mrežama se oglasio i dao zvaničnu izjavu povodom novonastale situacije. 

- Dragi i poštovani prijatelji,

Kao neko ko se bavi javnim poslom osjećam potrebu i društvenu odgovornost da vam se obratim povodom novonastale situacije.

Dana 11.3.2020. godine sam, po unaprijed ugovorenoj obavezi, nastupio u muzičkom dijelu programa u sklopu proslave jubileja kompanije "Igman" u Konjicu.

Nakon što sam u ponedjeljak, 16.3.2020. godine saznao potvrđenu informaciju da je osoba iz Srbije koja je prisustvovala istom događaju pozitivna na corona virus, odmah sam se prijavio kriznom štabu i ostalim nadležnim institucijama. Svakako sam automatski pristupio samoizolaciji u roditeljskom stanu u Konjicu, gdje se i trenutno nalazim zajedno sa njima. Testiranje na virus je obavljeno u srijedu, 18.3.2020. godine te sam danas dobio rezultate koji su nažalost pozitivni na corona virus.


Ja se trenutno osjećam dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest COVID-19.

Želim da se zahvalim svima koji neprestano šaljete poruke svoje podrške, izvinjavam se što nisam u mogućnosti svima lično da odgovorim.

Ne sumnjam da ćemo pobijediti i ovu bitku zajedno!

Na kraju, poruka za medije koji se interesuju za moje stanje, na čemu sam duboko zahvalan, ovo je moja zvanična izjava i molim vas da prihvatite da neću moći svakome pojedinačno davati istu.

Još jednom hvala svima na razumijevanju i podršci.

Vaš Berin.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.