x

NBA

Počeo play-off: Nurkić i Portland poraženi kod kuće od Pelicansa, Golden State savladao Spurse

Prva runda play-offa NBA lige počela je sinoć, a prednost domaćeg terena na startu nisu iskoristili Portland Trail Blazersi koji su tijesno poraženi od New Orleans Pelicansa (97:95).

Portland je u ovom meču bio u podređenom položaju, a tokom treće četvrtine imao je zaostatak od čak 19 poena razlike. Pelicansi su čuvali vodstvo i početkom posljednje dionice kada su imali i po 14 poena prednosti. Ipak, Porland se uspio probuditi i u jednom periodu doći na samo poen zaostatka, ali do konačnog povratka nije mogao.


Sjajni Davis s 35 poena i 14 skokova bio je junak Pelicansa i prvo ime meča, dok su Portland predvodili McCollum s 19 i Lillard s 18 poena.


Bh. centar Jusuf Nurkić imao je double-double učinak od 11 poena i 11 skokova, a na terenu je proveo nešto manje od 25 minuta.

Aktuelni prvaci lige Golden State Warriorsi ubjedljivo su savladali San Antonio Spurse (113:92) na domaćem parketu Oracle Arene. Thompson je skupio 27, a Durant 24 poena za domaćina, dok je najbolji strijelac Spursa bio Gay s 15 poena. 


Philadelphia 76ersi su kod kuće pobijedili Miami Heat (130:103). Teško je istaknuti igrača koji je odigrao presudnu ulogu kod Philadelphije, jer cijeli tim je dao ogroman doprinos, a pokazatelj toga je učinak od pet igrača koji se ne mogu razlikovati. 


Naime, Redick je ubacio 28 poena, Belinelli je skupio 25 poena, Šarić je dodao 20 poena i šest skokova, a double-double učinke imali su Simmons (17 poena i 14 asistencija) te Ilyasova (17 poena i 14 skokova). 


U takvom stanju stvari Miami nije imao nikakve šanse. Ekipu gostiju predvodio je Olynyk s 26 poena i sedam skokova, dok je Dragić ubacio 15 poena.

Toronto je kao domaćin pobijedio Washington Wizardse (114:106), a gostima nisu pomogle ni odlične predstave Walla (23 poena i 15 asistencija) i Morrisa (22 poena i 11 skokova). Najbolji učinak u pobjedničkom timu imao je Ibaka koji je ubacio 23 poena i skupio 12 skokova.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.