x

Pomoć razorenom petrinjskom području

Pomoć ne prestaje pristizati: Ovo je konvoj iz Austrije koji vozi kućice do Petrinje!

Iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta i dalje pristiže pomoć za područje oko Petrinje koje je pogođeno silovitim potresom u utorak. Jučer su se tako organizirali Istrijani koji su s kućicama i kamperima krenuli u Petrinju.

Njihov konvoj s donacijama prošao je autocestom jučer, a danas stiže prizor još jednog koji se zaputio prema području Petrinje.

Kako je objavljeno na Facebook stranici “Ljudi za ljude” u Hrvatsku je stigao konvoj iz Austrije koji prevozi kućice za one koju su ostali bez kuća u potresu.


Pomoć je stigla i iz Grčke. Kako javlja portal Croatian Aviation, sinoć je u Zagreb iz Grčke sletio zrakoplov grčkih oružanih snaga s 19 tona opreme koju je Grčka donirala Hrvatskoj.

Donacija se uglavnom sastoji od šatora i grijalica, javljaju i dodaju kako će tu pomoć nadležne institucije proslijediti dalje u Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta.


Podsjetimo, u Glinu je danas stiglo i 20 mobilnih kućica koje su donirale tvrtke iz Hrvatske i Slovenije. Kućice su dočekali ministrica turizma Nikolina Brnjac i ministar branitelja Tomo Medved. Brnjac je rekla da je to zasluga njezinog sektora te kako mogu biti zadovoljni.

.

.

.

.

Izvor: Telegram.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.