Portugalska supa
Lagano jelo pravi je izbor u ovim ljetnjim danima.
Sastojci:
500 g krompira
1 poriluk
1 glavica crvenog luka
200 g kelja ili raštike
250 g dimljene pikantne kobasice
100 ml maslinovog ulja
1 vezica peršuna-list
sol, papar
Priprema:
Listove kelja nasijecite na rezance. Na maslinovom ulju dinstajte luk 10 minuta, dodajte poriluk nasječen na kolute i kockice krompira.
Zalijte sa 3 dl vode. Kad je krompir kuhan, usitnite štapnim mikserom.
Dodajte vode do željene gustoće, kuhajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj i nakon 10 minuta kobasicu nasječenu na kolutove – ona daje miris i okus jelu. Promiješajte i začinite po želji.
Začinite maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim peršinom i poslužite.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.