x

POTROŠENI MILIONI: Progovorio advokat Zorana Marjanovića!

Vijest da je Apelacioni sud nakon deset mjeseci ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću, jedinom osumnjičenom za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović, podijelila je mišljenja u javnosti. Dok jedni smatraju da je ovakva odluka samo uvod u konačno oslobađanje Marjanovića zbog nedostatka dokaza, drugi su pak ubijeđeni da je maratonska istraga protiv njega okončana uspješno, kao i da je njegov boravak na slobodi trenutan.

Jedan od četvorice Marjanovićevih branilaca, advokat Stefan Jokić, smatra da je krajnji ishod čitavog slučaja i dalje daleko.

- Zoran je i dalje jedini osumnjičeni i krivični postupak protiv njega se nastavlja. Učinićemo sve da ga odbranimo njegovu nevinost povodom ubistva njegove supruge jer Tužilaštvo nema nijedan dokaz kojim bi dokazali da je on zaista kriv. A ko je krivac, na policiji je da otkrije, rekao je Jokić.

On kaže da je na istragu Jeleninog ubistva država utrošila više miliona dina, a da tužilaštvo još nema nijedan dokaz kojim bi dokazalo da je Zoran ubio svoju suprugu.

- Na višemjesečnu istragu, prema mojim saznanjima, potrošeno je oko sedam-osam miliona dinara. Tu su, između ostalog, troškovi vještaka i različitih vještačenja. Toliko je novca uloženo, a još nema nijednog jakog dokaza kojim se dokazuje da je moj klijent ubica - rekao je Jokić.

Jokić kaže da je u dosadašnjoj istrazi uočio brojne nepravilnosti u radu tužilaštva, kao i da ti propusti "znatno utiču na utvrđivanje istine kojoj svi težimo".

- Tužilaštvo je kao dokaze iznijelo samo ono što njima ide u prilog. Tako je preskočilo da u optužnicu ubaci razgovor mog klijenta s operaterom u policiji koji se javio kada je Zoran prijavio nestanak supruge. Čuo sam snimak, ali ne mogu da ga precizno citiram. Ukratko, zvučalo je kao da mu se operater ruka i igra s njim - objašnjava Jokić i dodaje:


- S druge strane, tužilaštvo je saslušalo više od 20 svjedoka, ali su u optužnici navedeni samo dijelovi iskaza koji njima idu u prilog, ali ne i u otkrivanju istine. Pored svega toga, tužilaštvo i dalje ne postupa po nalogu koji je ranije dobio od suda - rekao je Jokić i podsjetio na izjavu njegovog kolege Aleksandra Zarića.


(Kurir)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.