x

u 18 sati najavljeno okupljanje roditelja

Preminuo dječak (11) kojeg je sinoć udario kamion u blizini škole u Sarajevu!

Dječak (11), kojeg je jučer udario kamion u blizini Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Nedžarićima, preminuo je usljed zadobijenih povreda.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da je vozač koji je upravljao kamionom priveden.

"Vozač je uhapšen i nalazi se u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjećamo, prema informacijama iz Operativnog centra MUP-a KS, do nesreće je došlo oko 18 sati, a dogodila se na putu prema Osnovnoj školi "Aleksa Šantić".


"Informacije o nesreći smo zaprimili oko 18:05 sati. U nesreći je povrijeđena jedna osoba i trenutno se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog daljnjeg utvrđivanja stepena povreda", saopćeno je.

Za danas u 18:00 sati roditelji su najavili okupljanje ispred škole. 


- Poštovani roditelji, vjerujem da je većina vas upoznata da se sinoć na ulazu u ulicu koja vodi prema školi desila nesreća u kojoj je stradao učenik VI razreda naše škole. Pregazio ga je kamion. Nažalost, jutros smo na grupi VR dobili informaciju da dječak nije preživio. Za danas u 18:00 sati je organizovano okupljanje roditelja na mjestu nesreće kao podrška roditeljima nastradalog dječaka, kao i vid protesta da se konačno nešto uradi po pitanju bezbjednog dolaska djece u školu. Ja vas molim da i naš razred da podršku u što većem broju - objavljeno na društvenim mrežama. 


Izvor: Klix/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.