x

PRIJETI MU 6 MJESECI ZATVORA: MIKIJA HAPSE U ZADRUZI!

Osvjedočeni nasilnik Miki Đuričić ponovo udara, zbog čega bi pravo iz rijalitija mogao da produži u zatvor! Pčelar iz Kupinova opet je, po ko zna koji put, ispoljio grubijansku prirodu napadom na drugog takmičara u rijaliti-programu "Zadruga". On je šakom u glavu udario novinara Milana Miloševića. 

Zbog ovog teškog incidenta, a s obzirom na to da godinama bije ljude u TV programima, za šta je već bio uslovno osuđivan, gotovo je izvijesno da će završiti iza rešetaka.

Napad na Miloševića dogodio se juče ujutru. Kamere su jasno zabilježile kako korpulentni Đuričić iz sve snage udara novinara, kojem su od udarca spale naočare za sunce. Taj snimak poslužiće, bez sumnje, i kao dokaz na sudu.


Sve je počelo kada je Milošević Đuričiću rekao da se svađa sa svima koji ne misle isto kao on i onda se s njima sprda. Ovo je Mikija razbijesnilo, pa se Miloševiću privukao iza leđa, sačekao nekoliko trenutaka, a onda ga udario šakom u glavu.

- Za ovaj udarac sad idem kući - rekao je Milan i krenuo da se pakuje, dok mu je Miki dobacio da je "udarac trebalo da dobije još prije pola godine jer je kvaran".

Đuričić je inače odavno poznat po kratkom fitilju i mnogobrojnim incidentima. Pokazao je u više navrata da je spreman da bije svakog ko mu se zamjeri, a zatvor je do sada čudom izbjegao.


U februaru 2016. Đuričić je za napad na pjevača Ivana Gavrilovića u rijalitiju "Maldivi" osuđen po nagodbi s tužilaštvom na zatvor od šest mjeseci, uslovno dvije godine. Sada je imao sreću da mu je taj rok provjere od dvije godine istekao prije tri mjeseca jer da nije, automatski bi bila aktivirana zatvorska kazna za prethodni napad, pošto je ponovo počinio isto djelo za koje je osuđen. Plus, sudilo bi mu se i za novi fizički nasrtaj.

Inače, u raznim rijalitijima gledaoci su mogli da vide mnogobrojne Mikijeve svađe sa muškim i ženskim učesnicima, udaranje u zid, staklo ili vrata, a u nekoliko navrata pokušavao je i da pobjegne iz rijalitija. Još od prvog pojavljivanja u "Velikom bratu", Đuričić se hvalio da je u svađi sa ocem, sa kojim se, kako je otkrio, i potuče, a u tom formatu pokušano je i njihovo mirenje.


Ovakvo ponašanje koje se stalno ponavlja pred kamerama je za svaku osudu, saglasni su u izjavama za Srpski telegraf stručnjaci koji poručuju da je zbog dugog nasilničkog staža Mikija vrijeme da prevaspita zatvor. Psihoterapeut Zoran Milivojević napominje da je Đuričić "lak na ruci jer misli da će ga tako svi slušati":

- Očigledno je riječ o osobi koja ne umije da kontroliše impulse. Uslovna kazna je djelovala neko vrijeme, ali se po njenom isteku takva osoba vraća starom ponašanju jer više nema strah od kazne. Ponaša se kao alfa-mužjak, da svima predoči da je najjači ili najluđi.

Milivojevićev kolega Uroš Rajaković poručuje da fizičko nasilje neminovno ima dalekosežne posljedice i na psihu velikog broja ljudi:

- Kao neko ko radi sa žrtvama znam da je fizičko nasilje samo jedna dimenzija problema koji imaju ovakve osobe. Scene koje se prenose preko TV, koje ljudi gledaju uživo, ostavljaju traume na veliki broj osoba, a ne samo na žrtvu. Đuričić je dokazao da je destruktivan po sebe i okruženje, ali je dovoljno pametan da kalkuliše kada i kako će da udari.

Advokat Svetozar Vujačić smatra da se Đuričić ovog puta ne može izvući sa uslovnom kaznom:

- U ovom slučaju nadležno je Treće osnovno javno tužilaštvo. Treba da mu se u sudskom postupku izrekne znatno veća kazna nego što je bila prethodna jer očigledno da ona nije na njega uticala. Po zakonu, nova kazna mora da bude veća. Ako osoba u kratkom periodu ponovi dva ista krivična djela, onda joj se ne može odrediti uslovna kazna ponovo.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.