x

U GRADU ČELIKA

Slovakinja Barhacova i Hrvat Behr pobjednici 23. teniskog turnira "Zenica open 2023"

Behr je u singlovima u konkurenciji juniora u finalu savladao prvog nositelja, Ukrajinca Ivana Boitsova s 6-4 i 6-2


FENA

Slovakinja Sofia Barhacova i hrvatski teniser Rafael Behr pobjednici su 23. teniskog turnira za juniore i juniorke do 16 godina “Zenica open 2023” iz kalendara Tennis Europe, na kojem je proteklih dana nastupilo 70 teniserki i tenisera iz 14 zemalja.

Behr je u singlovima u konkurenciji juniora u finalu savladao prvog nositelja, Ukrajinca Ivana Boitsova s 6-4 i 6-2. Boitsov je jučer u polufinalu s 6-4 i 7-5 porazio bosanskohercegovačkog tenisera Novaka Jaćimovića, dok je Behr u polufinalu s 6-1 i 6-0 bio bolji od Mađara Tamasa Lazara.

U finalu kod juniorki, Barhacova je danas s 6-4 i 6-3 porazila bh. teniserku Teu Kovačević. Behr je i u tandemu s zemljakom Dorijanom Stiblikom slavio u finalu dublova, u kojem su s 6-3 i 7-6 (4) porazili Mađara Lazara i Hrvata Luku Primorca.

Slovakinja Barhacova, zajedno s Hrvaticom Sofijom Ćorić, okitila se naslovom pobjednice i u dublu kod juniorki. One su u finalu dublova slavile protiv bh. dubla Adna Prohić/Ana Savić s 6-3 i 6-3. Turnir se igrao u organizaciji Tenis kluba Čelik.KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.