x

ŠOKANTAN OBRT! ZORANE, USPJELI SMO, REKAO SAM TI DA ĆEMO USPJETI: Marjanović slobodan čovjek!

Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pjevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, pušten je juče nešto prije 17 sati iz pritvora, u kom je proveo 10 mjeseci!

Obučen u crno, kratke kose, sa kapuljačom na glavi i jednom plastičnom crnom kesom u rukama, on je izašao na kapiju Centralnog zatvora i sjeo u automobil svog branioca, advokata Stefana Jokića, koji ga je odvezao pravo u porodičnu kuću u Borči.


- Uspjeli smo, rekao sam ti da ćemo uspjeti! - rekao je Jokić Marjanoviću čim je ovaj izašao na ulicu, što je izazvalo širok osmijeh na Zoranovom licu.

Zoran Marjanović, koji intrigira srpsku javnost već skoro dvije i po godine, nije želio da kaže nijednu riječ niti da odgovara na pitanja okupljenih.


- Djelovao je zbunjeno, kao da ni sam nije očekivao ono što se juče dogodilo - priča očevidac Zoranovog prvog trenutka na slobodi.

Zoranov izlazak iz pritvora ne znači da je on oslobođen krivice, već da će se u nastavku postupka braniti sa slobode. Inače, poslije više odluka o produženju pritvora, odluku o puštanju na slobodu juče je donio Apelacioni sud u Beogradu, pošto su se branioci žalili na to što je Viši sud Zoranov boravak iza rešetaka nedavno ponovo produžio.


- Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rješenje Višeg suda kojim mu je pritvor bio produžen 26. juna. Nasuprot zaključku prvostepenog suda, Apelacioni sud nalazi da u odnosu na okrivljenog Marjanovića ne stoje razlozi za produženje pritvora, već smatra da okolnosti koje su u ranijem periodu ukazivale na postojanje osnova za pritvor nisu takvog intenziteta, te da samim tim ne ukazuju da je nužno zadržavanje okrivljenog u pritvoru po zakonskom osnovu po kojem mu je određen - objasnila je portparolka suda Mirjana Piljić.


U detaljnom obrazloženju najnovije odluke Apelacionog suda navodi se da zainteresovanost koju ovaj slučaj izaziva od prvog dana ne znači nužno da ono može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Zainteresovanost ili pažnja javnosti za konkretan slučaj nije isto što i uznemirenje javnosti, budući da zainteresovanost javnosti ne može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, niti zainteresovanost javnosti za konkretan slučaj, koja u ovom predmetu svakako postoji, predstavlja zakonski osnov za dalje zadržavanje okrivljenog u pritvoru - navodi se u ovoj odluci.


Jedan od bitnih razloga za ovakvu odluku bio je i to što se ubistvo pjevačice dogodilo 2. aprila 2016, i od tada je prošlo više od 27 mjeseci. Zoran Marjanović, podsjetimo, prvi put je uhapšen u noći kada je njegova supruga nestala i tada je u pritvoru proveo 48 sati. Međutim, zbog nedostatka dokaza protiv njega tada nije podnijeta krivična prijava i on je pušten na slobodu uoči sahrane supruge. Tokom boravka na slobodi gostovao je u emisijama i davao izjave u kojima je tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom supruge.

Uhapšen je 15. septembra prošle godine, i to nakon što ga je policija izvela iz rijalitija „Zadruga“, u kom je bio jedan od učesnika.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.