x

Španija zabilježila najmanji porast preminulih slučajeva u posljednjih mjesec dana!

Španija je danas prijavila najmanji porast smrtnih slučajeva od koronavirusa u protekle četiri sedmice, dok je usporen i porast novih infekcija u odnosu na prethodne dane.

U Španiji je prema najnovijim podacima u posljednja 24 sata zabilježeno 4.218 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja rast (+13 posto) broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježen 3.658 novi slučaj.

Prema podacima španskog ministarstva zdravstva, Španija je do sada registrovala ukupno 195.944 osoba zaraženih koronavirusom.


Od posljedica koronavirusa u ovoj je državi do sada preminulo 20.453 ljudi, a oporavilo ih se 77.357.

U Španiji je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo 410 osoba, a oporavilo se 2.695.

Stroge mjere socijalne distance i zabrane kretanja u Španiji mogle bi biti produžene i u mjesecu maju. Premijer Pedro Sanchez jučer je u televizijskom govoru rekao da će zatražiti od zastupnika da se blokada produži do 9. maja.


Španija je druga evropska zemlja, nakon Italije, koja je prijavila više od 20.000 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom. Zvaničnici u ovoj zemlji kažu da je izbijanje virusa bilo agresivno.

Podsjećamo, jutros su stigle informacije da će mališani u Španiji, kojima je trenutno zabranjeno kretanje, od 27. aprila moći izaći na svjež zrak. Trenutno nije poznato na koji način će ova mjera biti ublažena.



(Klix)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.