x

Lakersi slavili protiv Wizardsa

Spektakularna partija Luke Dončića u pobjedi Dallasa protiv Phoenixa

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su u gostima savladali Phoenix Sunse sa 120:113, a još jednu spektakularnu partiju odigrao je Luka Dončić.

Dallas je u dosta izjednačenoj utakmici uspio da dođe do pobjede sjajnom igrom u sjajnoj završnici. Sunsi su pružili dobar otpor Dončiću i društvu, ali na kraju jednostavno nisu imali snage da prelome meč u svoju korist.

Za Maverickse ovo je bila 12. pobjeda ove sezone, dok su Sunsi upisali osmi poraz. Gosti su prvu dionicu dobili u svoju korist sa 31:25, a na pauzu se otišlo kod rezultata 53:50 za Dallas.

Phoenix se u nastavku meča uspio vratiti i poravnati rezultat u nekoliko navrata, ali je Dallas u posljednjoj dionici bio jako dobar u odbrani što je odlučilo meč. Na kraju su gosti slavili sa 120:113.

Još jednu nevjerovatnu partiju odigrao je Luka Dončić koji je vodio Dallas do pobjede. Slovenac je Phoenixu ubacio čak 42 poena, te je još dodao 11 asistencija i devet skokova. U ovom timu istakao se još Tim Hardaway Jr. sa 26 poena.

Što se tiče Phoenixa bolji od ostalih bio je Kelly Oubre Junior sa 22 poena i deset skokova, a Ricky Rubio je dodao 21 poen i devet asistencija.

Sjajan niz nastavili su LA Lakersi koji su upisali svoju 17. pobjedu u sezoni. Lakersi su na svom parketu savladali Washington Wizardse sa 125:103.

Domaće je do pobjede vodio Anthony Davis sa 26 poena i 13 skokova, dok je LeBron James meč završio sa 23 poena i 11 asistencija. Kod gostiju istakao se Bradley Beal sa 18 poena i devet asistencija.

Treba dodati da su LA Clippersi poraženi u gostima od San Antonio Spursa sa 107:97. Clippersi sada imaju 14 pobjeda i šest poraza, dok su Spursi na mjeru 7-13.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.