x

Šta je Boki 13 rekao policiji? Ako me ub.ju, dokazi protiv Zaeva su kod moje mame!

Sjevernoj Makedoniji prijeti politički zemljotres, i to zbog uhapšenog voditelja Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, koji je zaprijetio da će, ako mu se nešto desi u zatvoru, pasti vlada premijera Zorana Zaeva, otkriva Kurir.

Jovanovski je, kako saznajemo, policiji na saslušanju rekao da ima dokaze protiv Zaeva i njegovih saradnika, među kojima je i premijerov savjetnik Zoran Bašanović. Kako je naveo, dokaze o umiješanosti u aferi „reket“ sačuvao je na sigurnom, i to na više adresa.

Boki 13 je, podsjetimo, optužen za reketiranje biznismena Jordana Kamčeva, od kog je uzeo 1,5 miliona eura u kešu kako specijalna tužiteljka Katica Janeva, inače štićenica Zaeva, ne bi podnijela zahtjev za produženje njegovog pritvora.


- Ako me ubijete u zatvoru, pašće i mnogi političari, a tu mislim i na Zaeva i njegovu vladu. Imam dokaze protiv Zaeva i državnog vrha. Sve iz prve ruke. I sve sam ostavio na sigurnom, kod majke i na još nekoliko adresa. Ako mi se nešto dogodi, ako me ubijete, objesite i to pokušate da predstavite kao samoubistvo, budete li me ovdje tukli, mučili, zastrašivali, lijepo vam sada kažem, da poslije ne bude da niste znali, u Makedoniji će biti politički zemljotres. Otvoriće se Pandorina kutija, niko neće biti pošteđen bude li mi pala dlaka za glave - kazao je na saslušanju Jovanovski.


Izvor našeg lista u Sjevernoj Makedoniji otkriva da ove prijetnje nisu nimalo naivne i bezazlene.

- Ovo je velika afera, ozbiljni ljudi i ogromne su pare u igri. U Makedoniji kažu da će biti krvi. Boki 13 je reketirao mnoge. Slučaj Kamčev je tek vrh ledenog brijega - priča naš sagovornik.

Dodaje da je, osim sa Zaevim i tužiteljkom Janevom, Boki 13 održavao bliske kontakte i sa drugim makedonskim političarima.


- Viđao se s ministrom policije Oliverom Spaskovskim i gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim, kao i Aleksandrom Kiracovskim, bivšim generalnim sekretarom SDSM, stranke na čijem čelu je Zaev. Kiracovski je podnio ostavku na tu stranačku funkciju u maju, kad su isto učinili i Spaskovski i Šilegov, do tada potpredsjednici SDSM. Pored njih, Boki 13 je održavao veze i sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrijevskim - navodi naš izvor i dodaje da kontroverzni voditelj viđao i sa stranim diplomatama, među kojima su tamošnji ambasadori Slovenije, Velike Britanije...

Inače, ova afera je odjeknula širom regiona, a veliko interesovanje pokazuju i svjetski mediji. Italijanski portal Laverita je u četvrtak objavio snimak na kom se vidi da je Boki 13 sa svojim prijateljem Zoranom Mileskim, koji je takođe uhapšen, uzeo od Kamčeva 1,5 miliona eura u kešu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.